RPM en Integrated Service Management (ISM)

: Function split() is deprecated in /home/peter/rpmplatform.nl/htdocs/sites/all/themes/amadou/page.tpl.php on line 105.

Integrated Service Management (ISM) is een procesblauwdruk voor ICT-organisaties, vergelijkbaar met ITIL. Zie ook www.ismworx.com. ISM is echter in tegenstelling tot ITIL geen verzameling van best practices, maar een samenhangend ontwerp, en dat geeft dit concept een belangrijke voorsprong in praktische toepasbaarheid en nuttig effect.

ISM integreert en ontsluit met de ISM-portal de middelendie de IT-beheerder nodig heeft. De ISM-portal beschrijft wat wanneer moet gebeuren, door wie ...

ISM en RPM kunnen in combinatie toegepast worden. RPM als basismethode voor inrichten en besturen, ISM als procesmodel met gedetailleerde eisen aan ICT-serviceprocessen. De combinatie van ISM en RPM resulteert in een goed bestuurbaar netwerk van teams die ieder een ISM-proces, of een delen of combinaties daarvan voor hun rekening nemen. Het netwerk gemakkelijk op te schalen of te downsizen zonder grote ingrepen in de hiërarchische structuur. Dat maakt de organisatie flexibel helpt om de aandacht bij de klant en het werk te houden, ook tijdens 'verbouwing' van de organissatie.

Een tool voor de integratie van ISM en RPM is te vinden bij Voorbereiding/Integratie/ISM.