Integratie

: Function split() is deprecated in /home/peter/rpmplatform.nl/htdocs/sites/all/themes/amadou/page.tpl.php on line 105.

Doel

Inventariseren van de managementconcepten die in de organisatie worden toegepast en die in aanmerking komen voor integratie met RPM. Zie de pagina watisrpm/integratiemodel voor een inleiding op dit onderwerp. Hieronder komt de praktische uitvoering van integratie met specifieke concepten aan bod. De onderliggende pagina's bevatten inzetbare materialen voor bepaalde concepten.

Werkvolgorde

  • Inventariseer binnen de projectgroep/stuurgroep welke van de in omloop zijnde management- en organisatieconcepten van belang zijn voor vele of alle teams. Zie watisrpm/integratiemodel voor voorbeelden. Vraag de deelnemers om aan de hand van de eerste inventarisatie in de eigen (staf)afdeling nog eens rond te kijken of te vragen zodat er geen belangrijke concepten over het hoofd worden gezien. Ook op directie niveau moet deze vraag gesteld worden.
  • Inventariseer binnen de projectgroep welke andere concepten bekend zijn die eigenlijk goed zouden passen in deze organisatie. Inspiratie kan gevonden worden uit andere organisaties, uit literatuur of uit gevolgde opleidingen of bezochte congressen. Dit wordt een tweede lijst, een verlanglijst. Ook met deze lijst kan in de organisatie gekeken worden of iemand hem kan aanvullen.
  • Vraag in de projectgroep naar voorbeelden van goed management in eigen huis. Waarover wordt met waardering gesproken? Waarvoor zijn complimenten of bonussen uitgedeeld?
  • Onderzoek of alles wat gevonden zich onderling verhoudt en hoe het spoort met wat er inmiddeld in de vragenset zit. Maak aanpassingen zover nodig en integreer alls in de vragenset.