Routes

: Function split() is deprecated in /home/peter/rpmplatform.nl/htdocs/sites/all/themes/amadou/page.tpl.php on line 105.

Metrokaart

De metrokaart biedt snel toegang tot alle details van de methode. Wie hem voor het eerst ziet vindt hem misschien ingewikkeld, wie hem kent wil niet meer zonder, net een echte metrokaart dus. Aan de linkerzijde alles over ondersteuning van gebruikers, rechts alle stappen en technieken van de methode. Alle stations en haltes zijn klikbaar.

Tip: maak een afdruk van de Word-versie van de metrokaart. Te vinden onderaan de home page.


De vijf implementatiestappen van RPM hebben elk een eigen spoor, net als het ontwikkelteam, het gebruikersnetwerk en de RPM winkel. Verder is er bovenaan een spoor voor wie nieuw binnenkomt (Introductie), en onderaan een spoor met alle tekst & uitleg over RPM (Wat is RPM). De stations (zwarte rondjes) zijn onderwerpen die voor twee of meer sporen van belang zijn, of waar 'overgestapt' kan worden. De haltes (kleine dwarsstreepjes) zijn andere onderwerpen of mijlpalen binnen een spoor. De volgorde binnen een spoor is zo veel mogelijk chronologisch of logisch. Wie de pagina's op volgorde wil lezen kan ook de "<" en ">" links gebruiken, onderaan elke pagina.

Er zijn vijf sporen die dwars door de kaart lopen en die een speciale betekenis hebben:
- ROOD: het introductiespoor. Volg dit spoor om snel een indruk te krijgen van de hoofdpunten van RPM;
- GRIJS: de wijzigingsprocedure van RPM. Voorstellen voor aanpassingen aan de methode lopen van onder naar boven langs dit spoor;
- ROZE: projectmanagement van een RPM implementatie. Dit is het spoor dat een projectleider volgt, vanaf Verkenning;
- LILA: evaluatie van een RPM implementatie. Dit spoor verbindt de plaatsen waar effecten zichtbaar zijn;
- LICHTBLAUW: integratie van RPM met andere organisatieconcepten. Van links naar rechts komt het waarom en hoe van integratie in beeld.

Linker kolom

- Het hoofdmenu, bovenaan in de linker kolom, biedt dezelfde links als de metrokaart en gaat bovendien een slag dieper.
- Zoekfunctie
- Persoonlijk menu. Persoonlijke instellingen, password wijzigen, abonnement nemen op postings en wijzigingen, etc.

Downloads

Als een pagina downloadable files bevat dan zijn de links naar die files opgenomen in de tabel "Attachments" onderaan de pagina, en eventueel ook in de tekst zelf.

RPM Platform Helpdesk

In het gebruikersmenu zijn onder "Gebruikersforum" verschillende forums te vinden. Een daarvan heet "RPM Platform Helpdesk", en daar kunnen vragen over het gebruik van de site gesteld worden, en beantwoord worden door de ontwikkelgroep of door andere gebruikers.

Speciale routes

Voor een aantal doelgroepen zijn routes uitgezet door deze site, ongeveer zoals wandelpaden met gekleurde paaltjes in het bos. De routes geven een introductie op maat. Iedere route begint met een korte introductie en een indicatie van de leestijd. De route eindigt bij de introductiepagina van de route. De routes beginnen in het linker menu, onder Reisadvies.

Gebruik de metrokaart om de weg te vinden door RPM. Klik op de blauwe zoneborden voor de inleiding van een hoofdonderwerp, klik op haltes en stations voor details. Tip: print de Word-versie van de metrokaart. Meer info onder "Navigatie".