Mimosa

  • : Function split() is deprecated in /home/peter/rpmplatform.nl/htdocs/sites/all/themes/amadou/page.tpl.php on line 105.
  • strict warning: Only variables should be passed by reference in /home/peter/rpmplatform.nl/htdocs/sites/all/modules/inline/inline.module on line 418.

mimosa01.jpgIn 2006 is de Mimosagroep tot stand gekomen, in het verlengde van een serie gesprekken over RPM in een kring van samenwerkende projectleiders, adviseurs, auteurs en ontwikkelaars.

De Mimosagroep, zo genoemd naar de favoriete vergaderplek, is de kerngroep voor de ontwikkeling van RPM.


De groep bestaat op dit moment uit de volgende personen:
- Jan van Bon
- Peter Bootsma
- Gerard Cappers
- Jan Coerts
- Robert Pijlman
- Martin van de Wardt-Olde Riekerink

De Mimosagroep ontwikkelt de lange termijn visie voor de methode en ziet er op toe dat de volgende taken uitgevoerd worden:
- Ontwikkeling van kernonderdelen van RPM
- Vrijgave van wijzigingen
- Ontwikkeling van afgeleide producten
- Beheer van de winkel
- Onderhoud van het RPM platform
Begeleiden van implementaties valt hier niet onder, maar alle leden van de groep zijn hiervoor individueel te benaderen.

De kosten van ontwikkeling en publicatie van een open source methode moeten uiteraard ergens van betaald worden. Het model daarvoor ontwikkelt zich met de tijd, en heeft als rode draad dat opbrengsten van afgeleide producten (software, drukwerk, workshops en certificaten voor adviseurs, etc) voor een deel ten goede komen van de ontwikkeling van de methode, het opzetten van een gebruikersnetwerk en het onderhoud van het platform.

Met de toename van het aantal gebruikers van de methode neemt ook het belang van een gebruikersnetwerk toe. Op termijn zal een vorm gezocht worden waarbij de gebruikersgemeenschap en de ontwikkelaars gezamenlijk zeggenschap hebben over de methode. Met het oog daarop is het vrijgavepanel in de metrokaart al vast op het kruispunt van ontwikkeling en gebruikersnetwerk terechtgekomen.

Contact: Peter Bootsma, 050-3113100, p [dot] bootsma [at] qualityresearch [dot] nl