Beroepsonderwijs

  • : Function split() is deprecated in /home/peter/rpmplatform.nl/htdocs/sites/all/themes/amadou/page.tpl.php on line 105.
  • strict warning: Only variables should be passed by reference in /home/peter/rpmplatform.nl/htdocs/sites/all/modules/inline/inline.module on line 418.
  • strict warning: Only variables should be passed by reference in /home/peter/rpmplatform.nl/htdocs/sites/all/modules/inline/inline.module on line 418.

Kwaliteitsimpuls Drentse Onderwijsinstellingen

970528 slotdoc.jpgIn 1994 start het project "Kwaliteitsimpuls Drentse Onderwijsinstellingen". Deelnemers zijn de Hogeschool Drenthe, het Suydevelt College, Het Technisch College Drenthe, het Terra college en in de eerste fase ook het Centrum Vakopleiding Emmen (Suydevelt en TCD zijn later opgegaan in het Drenthe College). Het plan is om binnen de deelnemende instellingen een systeem voor integrale kwaliteitszorg op te zetten, dat in eerste instantie gericht is op de contractactiviteiten. De ambitie ligt echter duidelijk hoger. De betrokkenen willen met dit project bevorderen een nieuwe werkwijze te introduceren voor alle primaire en secundaire bedrijfsprocessen.

De conceptuele basis, en daarmee de kern van de nieuwe werkwijze, vinden de deelnemers in de methode Recursief Proces Management (RPM). Deze relatief nieuwe methode gaat uit van klantgericht en procesgericht werken in zelfsturende teams. Het specifieke van RPM is een set van managementinstrumenten die het mogelijk maakt dat van hoog tot laag alle teams uiteindelijk dezelfde taal spreken.

Het slotdocument van het project (zie de link hieronder) is opgesteld in 1997 en bespreekt het RPM concept, de voorbereiding en communicatie, de scholing van medewerkers, de uitvoering, evaluatie en resultaten van het project.

AOC Terra

Kwaliteitszorgverslag Terra 1997 cover.gifAOC Terra is een opleidingscentrum dat VMBO-Groen, MBO en cursus- en contractonderwijs aanbiedt in de provincies Drenthe, Groningen en Friesland. In april 1997 werd het eerste (beknopte) kwaliteitszorgverslag openbaar gemaakt. Deel 1 daarvan beschrijft een implementatie van RPM en is hieronder te downloaden.