Topconferentie

  • : Function split() is deprecated in /home/peter/rpmplatform.nl/htdocs/sites/all/themes/amadou/page.tpl.php on line 105.
  • strict warning: Only variables should be passed by reference in /home/peter/rpmplatform.nl/htdocs/sites/all/modules/inline/inline.module on line 418.
  • strict warning: Only variables should be passed by reference in /home/peter/rpmplatform.nl/htdocs/sites/all/modules/inline/inline.module on line 418.

010131 0602 prisma werkconferentie.300.jpgKLAD!

Voorbereiding

Tools (nog uitschrijven):
- Delphi-onderzoek voor kwantificeren van performance gap
- Verzamelen van voorbeelden van 'goed management' en 'goed leiderschap'

Agenda

Verslag van de quick scan
Uitleg over RPM
Hands on kennismaking
Lange termijn doelen
Specifieke doelen
Korte termijn doelen

In een RPM-implementatie wordt de RPM-vragenset op maat gemaakt voor de organisatie en toegepast als grondslag voor de planningcyclus. Daarbij gaat het niet alleen om het jargon van de organisatie, maar vooral om het beeld dat de organisatie heeft van wat 'goed management' is. De topconferentie is een uitstekende gelegenheid om beelden van goed management te verzamelen.

Een bruikbare techniek daarvoor is positive deviation, een techniek voor het identificeren van verbeteropties, waarbij voorbeelden uit de onderzoekspopulatie worden gelicht die in positieve zin afwijken van het gemiddelde. Daar moet een reden voor zijn, zo is de gedachte, en als je die ontdekt heb je mogelijk een recept dat voor de hele populatie werkt. De onderzoekspopulatie is in dit geval: de organisatie, alle managers enmedewerkers dus. Dezelfde insteek (focus op positieve uitzonderingen) kom je ook tegen in technieken als benchmarking, best practices, en appreciative inquiry.

In de topconferentie kan op deze wijze gezocht worden naar voorbeelden van goed management in de organisatie, in de persoonlijke ervaring van de deelnemers, in recent bezochte cursussen, of pas gelezen boeken.

KLAD!

dsc00639-300.jpg Foto: - Brown paper + post-it + stippen plakken voor prioriteren

Mogelijke discussievragen:
- Is het nodig om te investeren in organisatieontwikkeling?
- Wat moet er dan in ieder geval bereikt worden?
- Kan dat met RPM? Welke voordelen heeft RPM in dit verband?
- Welke scope en volgorde zou dan goed zijn?
- Welke nadelen zijn daaraan verbonden en hoe zijn die te bestrijden?
- Welke inspanning is vereist en welke kosten zijn daaraan verbonden?
- Wat is de volgende stap om tot een startbeslissing te komen?

nawerk